Skip to content

Aangenaam, wij zijn Dr. Green!

Lees meer over ons

Wie zijn we?

  • Dé Aloë vera kwekerij van Europa

Dr. Green is het enige glastuinbouwbedrijf in Europa dat zich volledig gespecialiseerd heeft in het kweken van Aloë vera. Wij maken de beste Aloë vera producten. Vind je het leuk om een kijkje te nemen bij ons op de kwekerij? Stuur ons dan even een berichtje en we maken een afspraak. 

 

  • Het jongste bedrijf van Nederland

Wij geloven er in dat iedereen alles kan, ongeacht je leeftijd. Het bedrijf wordt gerund door een klein vast team, en meer dan 60 studenten. Die werken voor of na schooltijd en op zaterdag ochtend. De gemiddelde leeftijd van al het personeel is 16 jaar. Bijzonder heh! Wij vinden dit in ieder geval onwijs cool 🙂

Even voorstellen

Freek

Freek

strateeg

Thalitha

Thalitha

eindbaas administratie

Bryan

Bryan

verzorgt plantjes

Jo-ann

Jo-ann

marketeer & fotograaf

Marc

Marc

eindbaas operatie

Maud

Maud

onboarding scholieren

Luca

Luca

teamleider productie

Nikita

Nikita

verwerkt facturen

Over ons

Owen

verzorgt plantjes

Stacey smoelenboek

Stacey

aanspreekpunt scholieren 

Matthijs over ons

Matthijs

teamleider orderverwerking

Over ons

Rianne (freelance)

pers en media

Wij steunen Plant a friend Westland

Over ons
plant a friend logo
Over ons
Over ons

Plant a Friend is een mooi middel om jongeren met interesse voor alles wat ‘groeit en bloeit’ met elkaar te verbinden. Jongeren tussen de 14 en 26 die behoefte hebben aan contact met leeftijdsgenoten, kunnen een warm welkom verwachten van anderen die dezelfde passie delen. Zij kunnen zich aanmelden en krijgen een gratis plantje thuisbezorgd. Vervolgens worden zij in een appgroep geplaatst met 5 anderen waaronder een ‘host’. Ze gaan met elkaar de uitdaging aan om het plantje te laten groeien en in gesprek over de plant en andere onderwerpen. De plant zorgt op deze manier voor verbinding en zo hoopt Plant a Friend Westland dat er een leuke vriendschappen ontstaan. Roos Vollebregt bracht het van origine Leidse project naar Westland.

Dr. Green is de eerste sponsor van het project. Freek Wesstein: “Wij hebben 60 jongeren bij ons werken en door Roos werd ik me bewust dat eenzaamheid onder jongeren echt een probleem is. Wij willen dan ook graag bijdragen om dit te verbeteren. Dit doen we door de stek te sponsoren en ook door het project bekender te maken door onze jongeren hierover te informeren. Wij zijn dan ook graag ambassadeur voor dit project en steunen Roos op de langere termijn. Ik hoop dat vele kwekers volgen.” Ook Vitis Westland en gemeente Westland dragen bij. 

Jongeren die een gratis plantje willen ontvangen kunnen zich aanmelden via de website. 

In de media…

Wos Dr. Green

Radio-interview over planten als aftersun

15 juni 2021


Freek was te gast bij de ochtendshow ‘Doens Wordt Wakker” op WOS radio. Hij demonstreerde hoe de Aloë Vera gel als wondermiddeltje voor aftersun en huidverzorging kan worden gebruikt. In Mathijs vond hij een gewillig slachtoffer…Beluister hier de ochtendshow.

screenshot gezondnu

Lezers van gezondNU maken kans op een Dr. Green huidverzorginspakket

9 juni 2021

gezondNU is een magazine en online platform voor jongvolwassenen die geïnteresseerd zijn in een gezonde levensstijl. In juni 2021 publiceerden zij een artikel over Dr. Green. We laten de lezers graag kennis maken met de mogelijkheden van Aloë vera en daarom geeft gezondNU  9 huidverzorgingspakketen van Dr. Green weggeven! Meedoen kan tot 10 juli. Je vindt de actie hier. 

GezondNU.

Hallo Plant! – Dr. Green in juni editie van gezondNU.

1 juni 2021
Je gezondheid is je belangrijkste bezit, daar wil je altijd meer over weten.  Magazine gezondNU helpt daarbij en geeft leuke praktische tips om je gezonde kennis een boost te geven. gezondNU helpt je met betrouwbare informatie je eigen duurzame gezonde koers te varen om zo de gezondste versie van jezelf te worden. Freek werd geïnterviewd over Dr. Green en Aloë vera’s. Lees het hele artikel hier. 
Schermafbeelding 2021-06-18 om 10.20.10

”In de buurt” kwam buurten”

1 juni 2021

Kristianne van “in de buurt” kwam op langs in de kwekerij. Niet veel mensen weten wat er in een kas gebeurt. Daar brengt “in de buurt” met deze rubriek verandering in. Freek gaf een uitgebreide rondleiding en demonstreerde hoe je Aloë vera gel kunt oogsten en zelf kunt gebruiken als huidverzorging. Ook vertelde hij over de workshops die wij voor salons organiseren zodat zij de verse Aloë vera ook in hun salons kunnen gebruiken. Bekijk hier het hele fotoverslag. 

Schoonheidsbehandeling met verse Aloë vera nu ook mogelijk in Zeeland.

16 april 2021

Steeds meer salons kiezen voor natuurlijke producten en daar past verse Aloë vera natuurlijk uitstekend bij. Noah van de schoonheidssalon “Zen in Zeeland” biedt voortaan ook behandelingen met verse Aloë vera aan. “wereldregio”, de plaatselijke krant schreef over deze bevlogen onderneemster. Wil jij ook Aloë vera in jouw salon aanbieden en gebruiken in behandelingen? Meld je hier aan voor de gratis training voor schoonheidsspecialistes. 

heb je haar weer foto

Helpt verse Aloë vera om langer haar te krijgen?

2 april 2021

Kayleigh Schouten droomde als klein meisje al van lang haar. Nu is ze een gespecialiseerde schoonheidsspecialiste in natuurlijke haar- en huidverzorging. Met haar blog ‘’Heb je haar weer’’ helpt ze sinds 2015 vrouwen het haar van hun dromen te bereiken.  

Kayleigh schrijft in haar blog over de krachtige werking van Aloë vera gel. Ze merkt bij het aanbrengen al een groot verschil met andere producten. De hoofdhuid raakt niet geïrriteerd. Lees hier al haar tips voor lang haar en hoe verse Aloë vera hierbij kan helpen. 

Over ons

Wij steunen Plant a friend Westland

31 maart 2021

Roos Vollebregt nam het initiatief om Plant a friend naar Westland toe te halen. Wij steunen Roos en hebben haar, naast het sponsoren van stek, ook geholpen om dit breed onder de aandacht te brengen in de regio. Verschillende redacties gaven graag aandacht aan dit mooie project. Lees hier meer over Plant a friend Westland

 

Over ons

Naomi van Skincare By Naomi: hoe gebruik je verse Aloë vera?

21 maart 2021

Naomi eigenaresse van Skincare By Naomi zit in haar laatste jaar van de opleiding Huidtherapie en heeft veel verstand van huidverzorging. Ze schrijft in haar blog regelmatig over huid- en haaraandoeningen, skincare, make-up en voeding.  

Ze heeft een blog geschreven over haar ervaringen met verse Aloë vera van Dr. Green. Ze heeft het getest als huidverzorging. In haar blog is ze erg enthousiast. “Een echte must-have om in huis te hebben!” Aldus Naomi. Lees hier hoe je volgens Naomi het beste verse Aloë vera kan gebruiken. 

Beautysalon magazine

Vakblad “de beautysalon” over de kracht van verse Aloë vera in de salon

12 maart 2021

Charlotte Swagten en Mandy Sponselee bezochten de kwekerij en interviewden Freek over het gebruik van verse Aloë vera in de salon. Het herstellend vermogen van Aloë vera is in de beautywereld natuurlijk wel bekend maar de pure toepassing zoals Dr. Green die aanbiedt is nieuw in de branche. Lees hier het hele artikel

Over ons

Lidewij van Young Rebel test verse Aloë vera gel

18 januari 2021

Lidewij (27 jaar) is trotse eigenaresse Young Rebel. Zij was al lange tijd benieuwd naar de effecten van 100% pure Aloë vera gel, maar nog niet bekend met Dr. Green. Lidewij is aan de slag gegaan met de bladeren van Dr. Green en heeft zelf de gel uit het blad gehaald. Zij deel haar ervaringen met verse Aloë vera in haar blog. 

Over ons

Van Faalhaas Naar Eindbaas

21 december 2020

Freek vertelt zijn ondernemersverhaal in de podcast van WOS Media. In de serie “Van Faalhaas Naar Eindbaas” praat programmamaker Maarten Stolk met jonge ondernemers uit Westland, Midden-Delfland, Hoek van Holland en Maassluis. Zij vertellen over hun weg naar de top en hun drijfveren.

Luister hier naar Freek zijn verhaal over Aloë vera’s en ondernemen.

pearls logo

Inspiratie voor decembercadeaus

26 november 2020

Sanne blogt over natuur, spiritualiteit, duurzaamheid, self care en planten. Ze wil zichzelf en andere graag inspireren om bewuste keuzes te maken. In deze blog geeft ze haar tips voor leuke decembercadeaus die bij haar levensstijl passen. Hier vind je haar tips, want een beetje hulp kan nooit kwaad. 

Over ons

Schoonheidsbehandeling met Aloë vera bij Schoonheidssalon @Christel

21 oktober 2020

Iedereen in Drenthe mag het weten. Christel van de gelijknamige schoonheidssalon @Christel gebruikt verse Aloë vera tijdens haar behandelingen. Christel wil graag exact weten welke ingrediënten zij gebruikt bij haar klanten. Met verse Aloë weet je dat precies. De Veldenkrant plaatste er een artikel over. 

Over ons

Verse Aloë vera interessant voor beauty professionals

12 oktober 2020

Steeds meer schoonheidssalons willen werken met puren ingrediënten zonder microplastics, parabenen en andere toevoegingen. Een goede optie is dan de verse Aloë vera van Dr. Green. Na het volgen van onze gratis training werkt Nancy nu met Aloë vera in haar salon naast de mooie producten van Esse Probiotic Skincare en Provida. Vaktijdschrift De Beautysalon schreef erover.

Lees het artikel hier.

Over ons

Gastschrijver voor Jong, Hip & Bewust in magazine Spiegelbeeld

oktober 2020

Spiegelbeeld is een onafhankelijk maandelijks tijdschrift en schrijft over bewustwording, gezondheid, maatschappij en wetenschap. Iedere maand mag een gastschrijver zijn/haar verhaal delen over bewustwording en duurzaamheid. In oktober 2020 mocht Freek als gastschrijver aan de slag voor rubriek Jong, Hip & Bewust. Lees het artikel hier: Spiegelbeeld magazine okt 2020 – JONG, HIP & BEWUST.

eat live travel

3 redenen voor Aloë vera in je huidverzorging

26 augustus 2020

Naomi en Robin zijn twee vriendinnen met een passie voor gezonde voeding, bewust leven en reizen. Zij willen anderen inspireren via hun blog en laten zien dat dit niet ingewikkeld hoeft te zijn! Zij nemen de lezers mee in hun zoektocht naar gezondheid & geluk en delen hier hun ervaringen met het gebruik van Dr. Green verse Aloë vera gel.

Beeld-Vlog-uit-de-Kas

Bijbaan in de kas: Maud en Luca doen de personeelszaken

13 augustus 2020

Bij Aloë vera kwekerij Dr. Green in Naaldwijk werken meer dan 60 scholieren en studenten. Zo ook Maud (16) en Luca (22). Hun bijbaan is wel even wat anders dan productiewerk. Maud doet de personeelszaken en maakt de werkschema’s voor diverse teams. Luca maakt de planningen voor het productieteam, doet de inkoop voor de productie en controleert de facturen. In hun vlog vertellen ze over de bijzondere werking van de Aloë vera plant en het werk dat zij doen bij de kwekerij naast hun studie. Bekijk de vlog hier.

Over ons

Happinez geeft extra aandacht aan Dr. Green

8 juli 2020

Magazine Happinez verschijnt 1 keer in de zes weken en is een gids in spiritualiteit en geluk. Het perfecte magazine voor diegene die op zoek is naar verdieping, verrijking en verwondering. In het extra dikke zomernummer hebben zij ook aandacht voor Dr. Green. 

wendy

Lezeressen van Wendy Online maken kans op Desinfect

17 juni 2020

Bijna 5 jaar geleden is Wendy van Dijk gestart met haar blad en online platform Wendy Online. In die 5 jaar is haar steeds duidelijker geworden dat ‘geluk & gezondheid’ voor iedereen belangrijk is. Wendy brengt elk jaar meerdere specials uit rondom het thema geluk & gezondheid. Dit keer hebben zij aandacht voor Dr. Green Desinfect en maken lezeressen kans op een pakketje! Bekijk de actie hier.

Over ons

Dr. Green bouwt een nieuw warenhuis met LinkThings- blog

12 juni 2020

Iedere dag zijn wij bezig om de beste Aloë vera’s te kweken. Daar komt meer bij kijken dan alleen het laten groeien van de planten. Achter de schermen werken wij dan ook met heel veel verschillende data om onze beslissingen te maken. Vanaf nu doen we dat nog gestructureerder met onze nieuwe warenhuis van LinkThings. Hier lees je waarom.

Over ons

Lezeressen van Viva maken kans op Desinfect

9 juni – 2020 

VIVA is het magazine voor de jonge vrouw die zorgzaam is, grappig, slim, modebewust en geen blad voor de mond neemt. Dit keer geeft VIVA aandacht de Dr. Green Desinfect en maken lezeressen kans op een pakketje! Bekijk de actie hier

Telegraaf - Vrouw - 24-4-2020 Lr

Kim van Telegraaf maakt Desinfect

24 april 2020 

Kim Querfurth van Telegraaf – Vrouw ging zelf aan de slag met Dr. Green Aloë vera Desinfect. Met dit pakket maak je zelf een desinfecterende handgel met verse Aloë vera gel. Hierdoor worden je handen ontsmet en verzorg je ze gelijk door de hydraterende eigenschappen van de Aloë vera gel. Heel fijn in deze Coronatijd waarbij iedereen droge handen heeft door het vele handen wassen. Bekijk hier haar filmpje.

Bookd website - 22-05-2020 - LR

Bookd op bezoek – blog

22 mei 2020

Marloes van Bookd kwam langs bij de kwekerij. Marloes gebruikt zelf al regelmatig Aloë vera voor een haarmasker. Het hele artikel + recept voor het haarmasker lees je hier. 

Dr. Green - interview over ondernemen in tijden van Corona

Het Hele Westland – Glastuinbouw Nederland 

22 april 2020

Freek Wesstein werd geïnterviewd door Roger Abbenhuijs van Glastuinbouw Nederland voor de  themapagina in de krant Het Hele Westland. Het gaat over ondernemen in crisistijd (Corona) en hoe wij hiermee om gaan met ons jonge team van zo’n 60 studenten. Het hele artikel lees je hier. 

Over ons

AD Westland – Aloë vera bladeren voor huidverzorging 

8 april 2020

De vraag naar bloemen en planten is door de coronacrisis helemaal ingestort, maar handcrème is momenteel niet aan te slepen. Daarom introduceerden wij Dr. Green met de verkoop van losse Aloë vera bladeren voor een gezonde huid. Lees hier het hele artikel in AD Westland. 

Interview Onder Glas

28 november 2019

Vakblad Onder Glas gaf aandacht aan onze reorganisatie met het artikel: “Telers stootten vier locaties af en richtten zich op teelt Aloë vera.”  Wij hadden bij deze reorganisatie hulp van Marcel van Eek van Triple Group. Benieuwd naar het hele verhaal? Je leest hier meer over onze weg naar het concept Dr. Green. 

Dr-Green-Het-Hele-Westland

Interview Glastuinbouw Nederland 

20 november 2019

Bij Dr. Green werken we voor het grootste gedeelte met scholieren. Daarom werden we geïnterviewd door Go Go Greenhouse.

Go Go Greenhouse is een campagne van Glastuinbouw Nederland om scholieren een compleet beeld te geven van wat de glastuinbouw te bieden heeft. Het artikel was te lezen in de krant Het Hele Westland op de themapagina van Glastuinbouw Nederland. Hier lees je het artikel online

Dr.Green-aloe-vera-klant-aan-het-woord-Bookd

Interview Bookd

4 februari 2019

Freek Wesstein werd geïnterviewd door Bookd. Bookd helpt ons met de administratie en zij interviewen regelmatig inspirerende ondernemers. Met deze publicaties proberen zij andere ondernemers te inspireren. Lees het hele artikel hier. 

Waar staan we voor?

CO2 Neutraal icoon

Wij meten onze CO2 footprint en compenseren deze volledig door bomen aan te planten in Uganda. Wij zijn vrienden van Bamboo Village Uganda. Hier kun je meer vinden over onze CO2 footprint

Plastic Vrij Icoon

Bij het kweken van onze aloe vera’s gebruiken wij zo min mogelijk plastic en onze producten worden altijd geheel plastic vrij bezorgd.